Mountain Life Festival

Het laatste jaar van mijn opleiding op het Grafisch Lyceum Rotterdam, moest ik voor mijn eindproject een festival bedenken en alle uitingen hiervoor maken. Er was alleen één strikte regel. Het mocht geen muziek festival worden zoals er zo velen zijn.

Ik ben uiteindelijk naar mijn eigen hobbies en interesses gaan kijken en waar mijn kracht als designer ligt. Ik ben toen uit gekomen bij het snowboarden, een sport waar ik graag naar kijk tijdens de Winter Olympics en wat ik zelf ook leuk vind om te doen.

Logo

Voordat ik aan de slag kon met het daadwerkelijke design van het logo, moest ik eerst een goede naam verzinnen. Ik had geen zin om een voor de hand liggende naam te gebruiken zoals bijvoorbeeld Dutch Snowboard Festival. Ik wilde namelijk de echte liefhebbers aanspreken, mensen die het snowboard wereldje kennen, die de juiste lifestyle hebben. Lifestyle was dus het kernwoord. Snowboarders leven voor de besneeuwde bergtoppen. Mountain Life Festival kwam daar vervolgens uit voort. Ik heb hierdoor uiteindelijk gekozen om het logo in een ruitvorm te maken, waarvan de bovenste en onderste punten omgevormd zijn naar besneeuwde bergtoppen.

Huisstijl

Voor de huisstijl ben ik van 2 hoofdkleuren uit gegaan; blauw en wit. Wit is officieel geen kleur, maar gezien mijn huisstijl moet ik deze wel benoemen. Daarnaast heb ik een duidelijk terugkerende vorm gekozen in de vorm van een kruis. Deze is door de hele huisstijl terug te zien. Het kruis kan zowel in het blauw, als in het wit (met de blauwe kleur als omgevingskleur) gebruikt worden. Daarnaast is het een mooie afkadering om sfeerfoto’s in te verwerken zoals te zien op de poster.